Louis Couperus – Langs lijnen van geleidelijkheid

9789491618055

Langs lijnen van geleidelijkheid
Louis Couperus
Paperback
262 pagina’s
€17,45
ISBN 9789491618055

Bestellen >>

Langs lijnen van geleidelijkheid is voor het eerst gepubliceerd in De Gids in 1900. De roman, Couperus noemt het een zedenschets, gaat over een jonge, gescheiden vrouw die naar Italië is gereisd. Ze schrijft daar een feministisch pamflet tegen het huwelijk. Terwijl ze in Rome verblijft, ontmoet ze een Nederlandse kunstenaar; er ontvouwt zich een liefdesrelatie tussen de twee en ze gaan samenwonen. Na diverse verwikkelingen echter komt ze haar ex-man tegen…

Bij verschijning van het boek vond men het shocking dat de hoofdrolspeelster van Couperus nogal wat seksuele verlangens had meegekregen en omdat het gaat over een gescheiden vrouw die een buitenechtelijke relatie aangaat.

Louis Couperus (1863-1923) wordt door velen beschouwd als een van de belangrijkste schrijvers uit de Nederlandse literatuur. Hij is auteur van een enorm oeuvre van o.a. psychologische romans, historische romans, reisimpressies, etc.

‘Langs Lijnen… is misschien juist het boek van hem, dat mij het meest sympathiek is. (…) Ik stel het, geloof ik, nog boven Van oude menschen… (…)H. Marsman

Posted in Alle paperbacks, Literaire roman, novelle (NUR 301) and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post. Both comments and trackbacks are currently closed.

Comments are closed.

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark.